Marianne Visser -Tomey

2019 was het jaar van de verandering. Ik stond op een kruispunt in mijn leven. 50+, kinderen de deur uit en veel zieke mensen om mij heen die ik graag wil helpen en steunen.

Daarnaast werd ik binnen het bedrijf waar ik werk als HR functionaris geconfronteerd met de vraag “wat wil ík doen?” en “hoe kan ik zélf goed functioneren?”.

In mei zijn we met ons gezin naar Afrika geweest om te vieren dat we 25 jaar zijn getrouwd. Daar hebben we de complete BIG FIVE mogen ontdekken tijdens een geweldige safari. Thuisgekomen wist ik dat ik op zoek moest naar de mogelijkheid om vanuit je hart te kunnen leven en werken. De inspiratie die ik heb opgedaan in Afrika leidde mij al googelend naar de methode “Big Five for Life training & coaching”.

Ik heb daar de “life safari” doorlopen en ben erachter gekomen wat mijn eigen Big Five for Life is. Het heeft me geholpen bij het vinden van wat ik écht belangrijk vind in mijn bestaan.


        L eren, en ontwikkelen.

        E rvaringen opdoen tijdens het reizen en ontdekken van mooie plekken en het herontdekken mijzelf.

        E rvaringen delen en anderen inspireren, met mijn kennis en levenservaring

        F amilie, dit is het kostbaarste bezit, en het wordt snel schaarser….

        ! Het uitroepteken ben ik zelf. Ik moet voor mij zelf zorgen zodat ik mijn eigen leven goed kan leiden.


        Mijn reden van bestaan is dan ook: Uit respect naar mijzelf ertoe doen!


Ik ga dit toepassen binnen mijn baan als HR-functionaris door medewerkers mensgericht te begeleiden tijdens en na ziekte of nog liever vóór hun ziekte. Ik wil ervoor zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats zitten, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen en hierdoor een waardevolle toevoeging kunnen zijn binnen het bedrijf.

Daarnaast ga ik met mijn bedrijf She sight mijn zorgzame blik richten op mensen die ook willen ontdekken wat ze echt willen en waarom. Er zijn veel mensen die door ziekte of uit gewoonte even stil en geparkeerd staan. Zodra je weer weet wat belangrijk is, heb je houvast, ook als het leven tegen zit. Als je dan weet wat je eigen Big Five is, geeft dit balans en vertrouwen. Je kunt op basis hiervan de juiste keuzes maken en zelf de touwtjes weer in handen hebben. Je geeft geluk een hand en je kunt jezelf recht in de ogen kijken. Je kiest voor jezelf en voor een gelukkiger leven met bewuste momenten.


Tijdens het coachen maak ik gebruik van mijn eigen ervaringen:

  • als HR functionaris
  • als verzuimcoach in het begeleiden van mensen in hun WVP traject
  • mijn persoonlijke ervaringen met ziekte en verlies
  • mijn moederlijke instinct en zorgzame talenten


Ik loop graag even met je op en vanuit mijn perspectief, SHE SIGHT, adviseren en coachen zodat je zelf gaat ontdekken, ik ben je gids. (She Sight is dus niet alleen voor vrouwen het is mijn zicht op de situatie ;-}