Big Five for Life.....en meer

De Big Five for Life methode is gebaseerd op de inzichten en boeken van John Strelecky. Via verschillende coachingsprogramma's kom je tot inzichten over wat je écht wilt doen in je leven, je werk én hoe je dat moet aanpakken. Ontdek welke vijf grote levenswensen je hebt en wat je reden van bestaan is!


Luister hieronder naar de podcast van Thijs Lindhout, kijk wat John Strelecky zelf zegt op Youtube of bezoek de website van Big Five for Life in Nederland!
Thijs Lindhout


Thijs Lindhout is de meest gevraagde spreker over geluk en succes. Hij doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar wat mensen gelukkig maakt in het leven en op het werk. Waar vele andere inspiratie sprekers hun inzichten vooral uit boeken en onderzoeken halen, is Thijs de praktijk ingedoken. En heeft hij 120+ geluksexperts en ‘peak performers’ geïnterviewd. Van topsporters, BN’ers en miljonairs tot spiritueel leiders.

Zijn podcast hierover is door meer dan 2,5 miljoen mensen beluisterd. En met zijn volledig uitverkochte theatertours de ‘100% Inspiratieshow‘ heeft hij heel Nederland laten kennismaken met een combinatie van inspiratie en entertainment.


in het leven gaat het om de juiste keuzes maken. En dat is niet altijd makkelijk. Maar alleen de keuze voor jouw pad brengt je naar een gelukkiger leven. Dat is waar ik het met John Strelecky 1,5 uur over heb gehad. John heeft wereldwijd meer dan 3 miljoen boeken verkocht. Zijn bekendste boek is ‘The Why Café’. Dit boek gaat over het ontdekken van jezelf. In het interview hebben we het over hoe je letterlijk en figuurlijk op zoek kunt gaan naar jezelf, hoe belangrijk verbinding is en hoe je achter jouw definitie van succes komt. Dit interview is verplichte kost als je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en al helemaal als je nu op een keerpunt in je leven staat.

Met dank aan Sijbe Bonsma.


John Strelecky


SINDS 1969


WIE IS JOHN STRELECKY?


John Strelecky is geboren op 13 september 1969 in Chicago en is schrijver van de motiverende boeken en oprichter van het Big Five For Life concept. Zijn boeken zijn al zeker meer dan 6 miljoen van verkocht en zijn vertaald in meer dan 40 talen. De bekendste boeken van hem zijn The Why Café en The Big Five For Life.

Vanaf zijn twaalfde werkte John in de fysieke arbeid en spaarde hij op die manier voor zijn pilotenopleiding. Na afronding van deze opleiding bleek hij een hartaandoening te hebben waardoor hij dit vak niet kon uitoefenen. Hij voltooide een bedrijfskundige opleiding en kreeg een baan als business consultant. Deze baan bekleed een periode in zijn leven waar hij met weinig plezier op terugkijkt.

Hij was inmiddels begin dertig en besloot niet zo te willen worden als zijn collega’s. Samen met zijn vrouw liet hij alles achter en begon zijn wereldreis. Van alles wat hij zag heeft Afrika de meeste indruk gemaakt en hier ligt de grondslag voor zijn Big Five For Life filosofie. Mensen die in Afrika op safari gingen meetten de mate van succes van hun safari af aan het aantal dieren van de Big Five die ze hadden gezien. Waren ze alle 5 gespot dan was de safari een groot succes, hadden ze er één of twee minder gezien werd de safari ook in iets mindere mate gewaardeerd.


John vroeg zichzelf af of we ook ons eigen leven op deze manier konden gaan meten in waardering. Wat zijn nou de vijf allerbelangrijkste dingen die jij wilt hebben gezien, gedaan of ervaren voordat je sterft. Zodat als je komt te overlijden je terug kunt kijken en los van al het andere in je leven je kunt zeggen: ik heb mijn 5 belangrijkste doelen gehaald en hierdoor was mijn leven een succes! Een succes, volgens je eigen definitie van succes.

Deze Big Five vormt dan de basis van je levenswijze. Keuzes die je moet maken wat betreft hoe je je tijd of geld besteedt gaan een stuk gemakkelijker, omdat je gewoonweg kijkt pas het wel of niet in mijn Big Five.

Inmiddels wordt John in één zin genoemd met Oprah Winfrey, Deepak Chopra en Stephen R. Covey als één van de honderd meest invloedrijke en toonaangevende persoenen op het gebied van leiderschap.

Wil jij ook via deze bewezen methode ontdekken wat jouw vijf belangrijkste dingen zijn in het leven die je wilt zien, doen of ervaring? Ga mee safari en maak vanaf nu echt een succes van je leven!


Big Five For Life international